דוגמה אמיתית מהשטח: איך סייענו ללקוח בן 80 לייצר תזרים חודשי פטור ממס מהשקעה של 400,000 ש"ח
לאחרונה פנה אליי לקוח, בן 80, עם סכום של 400,000 ש"ח שעמד אצלו בעו"ש. המטרה שלו הייתה ברורה: להגדיל את ההכנסה החודשית שלו ב-2,000 ש"ח — מבלי להסתכן יותר מדי ולהפחית כמה שיותר את חבות המס.
האתגר: לייצר תזרים קבוע של 2,000 ש"ח בחודש, בצורה סולידית ובאופן הכי יעיל.
הפתרון: ייעצתי לו להשקיע את הכסף בפוליסת חיסכון במסלול מאוזן דרך גוף פיננסי איכותי, עם ניהול סיכונים אחראי. בעזרת תכנון מדויק, הפוליסה התחילה לייצר עבורו אנונה חודשית קבועה של 2,000 ש"ח, בלי שהוא ישלם עליה מס בכלל.
איך זה קרה? בזכות שני יתרונות מיסוי ייחודיים לגילו ולמצבו הכלכלי:
-
תיקון 125 ד' לפקודת מס הכנסה – מעניק פטור ממס של עד כ-15,000 ש"ח רווח בשנה (או עד 18,000 ש"ח לזוג) למי שנולד לפני 1948. במקרה הזה, הלקוח נכנס בדיוק להגדרה וקיבל פטור מלא על הרווחים.
-
הכנסה חודשית נמוכה – הלקוח חי מקצבת זקנה של 1,500 ש"ח וביטוח לאומי. לפי החוק, מי שעבר את גיל 60 והכנסתו נמוכה, יכול ליהנות ממס רווחי הון בהתאם למס השולי – שבמקרה שלו היה כמעט אפס.
בשורה התחתונה: לקוח בגיל מבוגר, עם צורך בהכנסה קבועה ובלי רצון להסתבך — קיבל פתרון חכם, פשוט, ומעל הכול פטור ממס.
דוגמה נוספת מהשטח: איך עזרנו ללקוח בן 69 לשדרג את ההשקעות ולחסוך בעלויות ניהול ובמס.
לקוח בן 69, שיצא לפרישה עם קצבה חודשית של 9,000 ש"ח, פנה אליי עם פוליסת חיסכון במסלול כללי בשווי של כ-900,000 ש"ח. הפוליסה הזו כללה דמי ניהול גבוהים והלקוח לא היה מודע לכך שהוא זכאי להטבות מס שיכולות לחסוך לו הרבה כסף.
האתגר: הלקוח לא היה מודע לכך שבפוליסת החיסכון הוא לא מנצל את האפשרויות הקיימות בתיקון 190 לפקודת מס הכנסה, מה שיכול להוביל לחסכון משמעותי בעלויות.
הפתרון: לאחר בדיקה מעמיקה, הצעתי לו להמיר את הכספים הנזילים שלו לקופת גמל, בתנאים של תיקון 190. במסגרת תיקון זה, אם הלקוח מעל גיל 60 ומקבל קצבה חודשית מינימלית של לפחות 5,500 ש"ח (2024), הוא יכול ליהנות מיתרונות מיסוי:
-
מס מופחת של 15% נומינלי, במקום המס הריאלי של 25%, דבר שמסייע משמעותית ברוב הזמן ואפילו בשנים בהן האינפלציה הייתה גבוהה יותר מ-2% (בשנים 2023-2024).
-
הלקוח גם יכול להפוך את הכספים לפטורים ממס, אם יחליט להמיר את הכספים לקצבה, דבר שיאפשר לו הכנסה גבוהה יותר, בעלויות נמוכות יותר.
-
נוסף על כך, כשהכספים בקופת גמל, יש לו את האפשרות לנוע בין גופים פיננסיים במידת הצורך ללא אירוע מס, דבר שאין אפשרות לעשות בפוליסת החיסכון.
נקודה חשובה שצריך לקחת בחשבון: לפי תיקון 190, כ-39,000 ש"ח מתוך סכום ההשקעה לא יהיו נזילים, אך הלקוח יכול למשוך את הסכום הזה לפי המס השולי של הלקוח, למשוך במסגרת תהליך קיבוע זכויות או להעביר אותו לדור הבא, במסגרת העברה בינדורית.
ההחלטה של הלקוח: הלקוח החליט להשאיר את החלק הזה לדור הבא, כך שהוא יוכל להבטיח גם להם עתיד כלכלי טוב יותר.
מקרה נוסף: איך סייענו ל"תושב חוזר ותיק" להימנע ממס רווח הון ולהשקיע בצורה חכמה
לאחרונה פנה אליי לקוח ששב לישראל לאחר 13 שנים בהולנד. הלקוח ניהל תיק קרנות נאמנות בבנק בשווי של כ-650,000 ש"ח, אך לא היה מודע לכך כי הוא זכאי לפטור ממס רווח הון על ני"ע זרים למשך 10 שנים מאז חזרתו לישראל, כ"תושב חוזר ותיק".
האתגר: הלקוח היה משלם מס רווח הון על הרווחים מהשקעותיו בניירות ערך זרים, מבלי לדעת שהוא יכול להימנע מכך לחלוטין במשך עשור. זה יצר לו עלויות מיותרות של עשרות אלפי ש"ח.
הפתרון: המלצתי לו לעבור לתיק מנוהל בבית השקעות איכותי, שם הכספים יושקעו בצורה הרבה יותר מקצועית, תוך ניצול מלא של פטור המס הניתן לתושבים חוזרים ותיקים. כך חסכנו לו עשרות אלפי ש"ח במס, והעברנו את ההשקעות שלו למסלול שבו הוא יכול ליהנות מרווחים נטו, בלי לשלם מס רווח הון, כל עוד ישקיע בניירות ערך זרים.